Hvordan virker en Yoder Offset Smoker grill ?

HVORDAN VIRKER EN OFFSET SMOKER ?
Vores offset Smokers består af et brændkammeret (et mindre felt), madlavnings kammer, hvor det meste af madlavningen finder sted, og en ekstra lodret madlavnings kammer, hvis du vælger en af vores Durango modeller.
Du begynder ved at opbygge et bål i brændkammeret, varmen strømmer derefter ud fra ildstedet, gennem tilberedningskammeret og ud af skorstenen.
Du styrer brænde (forbrænding) sats og varmen som primært er produceret på brændkammerets dør. Spjældet på skorstenen bruges også til at finjustere varmen i tilberedningskammeret.

HVORDAN ER EN OFFSET SMOKER FORSKELLIGE FRA EN  VERTIKAL ELLER EN REAR FIREBOX SMOKER?
Vertikalog bageste brændkammer smokers er drevet af store mængder af langsomt brændende trækul med træ flis tilføjet for at afgive smag. Offset Smokers er drevet af en lille varm ild med træ er den foretrukne kilde til både brændstof og smag.

KAN JEG GRILLLE OG RØGE PÅ EN OFFSET SMOKER?
Ja, der er 3 måder, du kan lave mad på en offset Smoker:

Direkte Grillning
Dette gøres ved at bygge en kul brand direkte under madlavning ristene og herefter griller du direkte over briketterne. Du kan med grill risten fastsat brændkammeret og en valgfri type trækul omdanne tilberedningskammeret til en direkte grill.

Grill indirekte
Dette opnås ved at opbygge en brand i brændkammeret og kører spjældene mod den åbne position. Dette skaber en fremragende indirekte grillareal  på brændkammerets halvdel af tilberedningskammeret.

Røgning
Denne teknik udføres ligesom indirekte grilling bortset fra, at temperaturen holdes ved eller under 135 ° C.

HVORDAN HOLDER DU VARMEN OG RØG I DIN SMOKER?
Alle Yoder Smokers offset Smokers er fuldt svejset, ingen søm svejsning omkring døre.
Desuden er tilberedningskammerets dør spændt med 6,35 x 25mm materiale og er fuldt svejset til døren som yderligere reducerer lækage omkring døren.

HVILKEN TYPE TRÆ SKAL JEG BRUGE?
Træ udvælgelsen er en smagssag, men vi har her medtaget nogle grundlæggende retningslinjer for at hjælpe dig i dit valg.
Det træ, du skal anvende, bør være enten fra frugt eller nødde træ.
Typiske Smokers bruger æble, kirsebær, eg, pecan, Hickory og Mesquite.
Ovenstående træsorter producerer en mild smag med en let sødlig finish.
Egetræ og andre hårde træsorter producere en kraftigere røgsmag, mens pecan kan ende med en antydning af sødme som de andre hårde træsorter ikke gør.
Udover smag, vil træ også påvirke farven af kødet, det kan der eksperimenteres med som mange konkurrence grillere gør en stor ære i f.eks. kan nogle godt lide at blande kirsebær og pecan som frembringer et kirsebær agtig farve uden på køddet på barken og en robust røgsmag med en let sødlig finish. Listen er kun vejledene der er sikkert mange andre slags træsorter som kan være et fremragende valg til din Smoker.

Istedet for at brænde træ stykker kan en anden mulighed være at brænde trækul som den vigtigste varmekilde og så tilføje træpiller for smag og røg.

HVORDAN OPBYGGER JEG BÅLET ?
Begynd med brændkammerets låg, det er vigtigt at spjældene er helt åbne, det vil det øge luftstrømmen og fremskynde bålets antænding i.
De fleste offset smoker kokke starter med at tænde op med kul
Når du har en varm bunke af trækul som er antændt lukker du låget, og lægger to stykker træ på kul bunken.
Når træet så småt er antændt lukkes begge spjæld så de står halvt åben det tillader dig nu at styre temperaturen i SMOKEREN.
Når du har fundet den temperatur du ønsker, tilsættes en stykke træ mere og  og kødet.kan komme på

HVOR OFTE SKAL JEG TILFØJE MERE TRÆ PÅ BÅLET?
Du skal forvent at tilføje et stykke træ til ilden hver time eller deromkring.
Nøglen til fremragende farve og en velsmagende røg smag kører er at køre med en lille varm brand.
Når ilden kører effektivt vil du have se en tynd lys farvet røg komme ud af skorstenen.
BEMÆRK: en tung hvid røg indikerer, at du er ulmende, ikke effektivt at brænde træet. Dette vil sætte en mørk farve og en barsk smag på dit kød.

HVORDAN STYRER JEG TEMPERATUREN?
Når Smokerener stabiliseret og nået op til den ønskede temperatur, kontrollerer du temperaturen via den mængde brændstof du giver til bålet - så forvent når du smider mere brænde på at temperaturen vil stige.

HVOR LANG TID TAGER DET AT STARTE OP I EN OFFSET SMOKER?
Det tager typisk 45 minutter at få bygget og et godt bål i brandkammeret og fået en jævn temperatur i smokeren.

KAN MAN HOLDE EN JÆVN TEMPERATUR OVER LÆNGERE TID?
En traditionel low and slow tilberedning i en offset smoker helt perfekt.
Det er altid varmere ved brændkammeret ende og bliver køligere ved skorstens ende af smokeren.
Dette er en af de forskudte største styrker som OFFSET Smokeren har; varmen er progressivt fra ende til anden og er forudsigelig når man først har lært at bruge den
Derfor egner dette sig perfekt til madlavning forskellige udskæringer af kød på samme tid.
Ønsker du at f.eks. at lave briskets eller Pork butt så kan de være i hver sin ende af smokeren og få forskellig varme.

HVORDAN RENGØR JEG BRÆNDKAMMERET?
Hver smoker leveres med et aske clean-out værktøj, der er formet til hurtigt og nemt at fjerne aske fra brændkammeret.

KAN JEG TILBEREDE MAD OM VINTEREN OGSÅ?
Du nemt bruge OFFSET smokeren hele året og i enhver vejrsituation