Bliv inspireret i vores grupper på Facebook
Broil King Klubben
Outdoorchef Klubben
Napoleon Grill Klubben
Træpille Grill Klubben
Kamado Grill Klubbben
Ooni Pizzaovn Klubben
Morsø Grill Klubben
OutdoorChef Klubben
Grill Forum.dk
Der findes rigtig mange produkter til rengøring af grillen. Undgå at bruge for meget sæbe eller kemikalier, da resterne kan sætte sig i maden, og kødet nemmere kan brænde på.
Grillbørsten er et vigtigt redskab, når grillen skal gøres godt ren. Gå efter børster af rustfrit stål eller messing, så du ikke risikerer at ødelægge hverken rist eller brændere.
Gør grillristen ren, når den stadig er en smule varm. Så er det lettere for dig at fjerne snavset. Børst risten med din grillbørste, når risten stadig sidder på grillen. Når risten er afkølet, kan du til sidst tage risten op og evt. bruge Traegers Grill Cleaner
Vi anbefaler, at ristene fra start brændes helt rene (fuld varme indtil det holder med at ryge). Smør herefter ristene ind i neutral olie og brænd af igen. Herefter burde det være nok at brænde ristene af efter hver gang, man har grillet, og børste dem rene efterfølgende. Dog skal ristene smøres med Olie efter behov.
Smør altid grillristen med en olie, efter du har gjort den ren, eller umiddelbart inden du går i gang med at grille. Det får maden til at slippe lettere. Brug en smagsneutral olie som for eksempel raps- eller solsikkeolie. Brug aldrig olivenolie, da den kan blive harsk og afgive smag til maden.
Smør olien på risten med et vædet stykke køkkenrulle. Er grillen tændt, brug da din grilltang til at holde om papiret.
Når grillen er helt afkølet, kan du tømme drypbakken for aske og madrester. Put den kolde aske i skraldespanden – ikke ud i haven, da den kan indeholde tungmetaller. Vask drypbakken af i en mild sæbeopløsning og varmt vand. Skrab bunden af grillen ren for madrester og evt. brug Napoleon Grill Cleaner til rester der er svære at fjerne
Vask ydersiden af grillen af med en mild sæbeopløsning og skyl efter med koldt vand. Tør efter med et viskestykke eller køkkenrulle.
Sluk grillen og lad den køle lidt af. Skrab snavset af brænderne i bunden af grillen med en helt ren grillbørste af rustfrit stål eller messing. Det er en god idé jævnligt at fjerne fedtlaget i bunden med en almindelig køkkensvamp.
Er grillen begyndt at ruste, kan desværre for komme med det Danske vejr. Her til anbefaler vi du bruger Napoleons Grill Protector den beskytter din grills overfalder i rustfri stål og selv om det ikke lyder frækt, ser det pænt frækt ud når grillen har fået et lag Protector og shiner som på købsdatoen. Protector er drøj i brug så din grill er godt beskyttet hele sæsonen – og måske også den næste. Det er et skånsomt vedligeholdelsesmiddel mod rust, flyverust og hvad der ellers kan sætte sig. Ud over rustfri stål så er Protectoren også fantastisk til aluminium og laminatoverfalder.
Opbevar altid grillen et tørt sted – for eksempel på en overdækket terrasse. Så undgår du problemer med rust. Du kan også anskaffe dig et overtræk til din grill, så din grill får ekstra beskyttelse mod vind og vejr.
Når grillen opbevares over vinteren, er det en god idé at gøre den grundigt rent, inden den placeres indendørs.
Information
Butiksinformation