Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...
Åbningstider Mandag - Torsdag 10 -16 og Fredag 10 - 15
1,5 kg små uskrællede kartofler
1 dusk frisk timian
2 spsk tørret eller frisk rosmarin
2 spsk tørrede ramsløg
Groft eller flage salt
Olivenolie
Stegesky fra porchettaen
Porchetta er en klassisk italiensk ret, hvor svineslag fyldes med friske urter, hvidløg og olivenolie, inden det rulles stramt, snøres og grilles langsomt.
Resultatet er et saftigt stykke kød med en kraftig krydderduft og sprøde svær hele vejen rundt – en sand favorit blandt grillentusiaster.
Tilberedningen på rotisseri sikrer en ensartet varmefordeling, hvor fedtet langsomt smelter og giver kødet en dyb, rund smag. Her serveres porchettaen med små grillede kartofler og en frisk dressing af creme fraiche og urter.
2,5 kg svineslag (i ét stykke)
5 fed hvidløg (eller efter smag)
1 dusk friskhakket persille
1 dusk frisk salvie
1 dusk frisk timian
Frisk rosmarin
Groft salt
Friskkværnet peber
0,5 dl olivenolie
Kødsnor
Tag svineslaget ud af køleskabet i god tid, så det opnår stuetemperatur.
Puds slaget for eventuelle sener og uregelmæssigheder.
Rids sværen i fine riller – kun ned til fedtkanten.
Hak hvidløg og urter fint, og bland dem med olivenolie, salt og peber.
Læg svineslaget med sværen nedad, og fordel urteblandingen jævnt på kødsiden.
Krydr med ekstra salt og peber.
Rul slaget stramt som en roulade, og snør det med kødsnor med ca. 4 cm mellemrum.
Gnid sværen med groft salt, og sørg for, at saltet kommer godt ned i rillerne.
Tænd bundbrænderne, og forvarm grillen til 200 °C.
Sluk bundbrænderne, og tænd bagbrænderen.
Monter porchettaen på rotisserispyddet, og fastgør med gaflerne.
Placer en drypbakke under kødet til opsamling af fedt og saft.
Grill porchettaen på rotisseri ved 200 °C, indtil kernetemperaturen når 60–65 °C.
Det tager normalt omkring 2,5–3 timer, afhængigt af grilltype og størrelse på kødet.
Når kernetemperaturen er nået, tages stegen af grillen og hviler 30 minutter – temperaturen vil stige til 65–68 °C.
Skyl kartoflerne, og kom dem i en alubakke.
Drys med krydderurter, salt og et skvæt olivenolie. Vend det hele godt sammen.
Når porchettaen er halvvejs færdig, placeres kartoflerne i grillen.
Når kødet er færdigt, slukkes bagbrænderen.
Hæld stegeskyen fra porchettaen over kartoflerne, og grill dem færdige ved indirekte varme fra bundbrænderne, mens kødet hviler.
Skær porchettaen i skiver med en skarp kniv, og servér med de grillede kartofler.
Rør en dressing af creme fraiche, hvidløg og friske urter, eller servér retten med en klassisk tzatziki og sprød salat.
Den sprøde svær, de aromatiske urter og den fede, salte smag gør porchettaen til en ret, der både imponerer og tilfredsstiller.
Sådan rengør du din grill
Velkommen til en verden af Cozze
Morsø
2024 Grill Event: Nordens Største Grillfest – Gratis Adgang!
Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...
Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...
Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...
Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...
Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...
Ingen udvalgte billeder
check_circle
check_circle
Du er ved at forudbestille en vare. Dette betyder at den først vil blive sendt afsted på et senere tidspunkt når vi modtager den på vores lager.
Bemærk: Hele ordren sendes samlet, dvs. hvis der er en forudbestilling sendes resten af ordren først når forudbestillingen sendes.
Efterlad en kommentar