Kransekage på træpillegrill – klassisk nytårsdessert med sprød kant

 

Kransekage på træpillegrill – klassisk dessert med et strejf af røg

Kransekage er en uundgåelig klassiker til nytårsaften – men den kan sagtens bages på træpillegrill og få et let strejf af røg, som giver en ekstra dybde i smagen.
Ved at bage på træpillegrillen opnår du en jævn varme og en naturlig karamellisering af overfladen, som giver en sprød kant og en blød, saftig midte.

Opskriften er enkel, hurtig at lave og passer perfekt både til festlige lejligheder og som sød afslutning på en grillmiddag.

Ingredienser (ca. 6 stk.)

Kransekagemasse

  • 400 g marcipan

  • 75 g pasteuriserede æggehvider (ca. 3 stk.)

  • 175 g flormelis

Glasur

  • 100 g flormelis

  • 20 g pasteuriserede æggehvider

Chokoladebund

  • 100 g mørk chokolade

Kransekagemassen

  1. Bland marcipan, flormelis og æggehvider grundigt i en røremaskine, eller ælt det sammen i hånden.
    Dejen skal være jævn og ensartet.

  2. Del massen i seks lige store stykker, og rul dem til kugler.

  3. Fugt hænderne let med koldt vand, og form dem til aflange, trekantede stænger.

  4. Læg dem på en bageplade med bagepapir.


Glasuren

  1. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en tyk, glat glasur.

  2. Hæld glasuren i en sprøjtepose klar til brug.


Tilberedning på træpillegrill

  1. Indstil og forvarm din træpillegrill til 185 °C med indirekte varme.
    Ønsker du et let røget præg, kan du bruge milde træpiller som æble, kirsebær eller ahorn.

  2. Placer bagepladen med kransekagestængerne midt i grillen.

  3. Bag i 10–12 minutter, til de er let gyldne og karamelliserede i kanterne.

  4. Tag dem af grillen, og lad dem afkøle på en rist.


Chokoladebunde

  1. Smelt den mørke chokolade i en skål på grillen eller over et vandbad.

  2. Hæld lidt chokolade ud på et stykke bagepapir.

  3. Tryk bunden af hver kransekage ned i chokoladen, og træk dem forsigtigt af, så de får et jævnt lag.

  4. Læg kagerne på siden, og lad chokoladen hærde ved stuetemperatur.


Dekoration og servering

Når kransekagerne er helt afkølet, sprøjtes glasuren i et klassisk zigzag-mønster.
Lad glasuren tørre, og skær derefter kagerne i mindre stykker.

Server kransekagerne som afslutning på nytårsmiddagen, til kaffe eller sammen med et glas champagne.
Den lette grillsmag giver et elegant twist på en dansk klassiker.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
5 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere
Pulled lam på træpillegrill – low & slow, som det skal gøres
Pulled lam på træpillegrill – low & slow, som det skal gøres
6 visninger

Saftigt pulled lam lavet low and slow på træpillegrill. Nem opskrift med masser af smag, perfekt til wraps, fladbrød...

Læs mere
Klassisk pizzadej – som i et italiensk pizzeria
Klassisk pizzadej – som i et italiensk pizzeria
6 visninger

Nem opskrift på klassisk pizzadej til pizzaovn. Luftig, smidig og sprød – perfekt base til italienske pizzaer med...

Læs mere
Dessert-calzone med Nutella – sprød, luftig og syndigt lækker
Dessert-calzone med Nutella – sprød, luftig og syndigt lækker
6 visninger

Opskrift på dessert-calzone med Nutella bagt i pizzaovn. Sprøde udenpå, bløde indeni og fyldt med flydende...

Læs mere
Ostebrød med hvidløgssmør – sprød skorpe og cremet ost
Ostebrød med hvidløgssmør – sprød skorpe og cremet ost
7 visninger

Nem opskrift på ostebrød med hvidløgssmør, bagt i pizzaovn. Sprøde udenpå, luftige indeni og fyldt med smeltet ost –...

Læs mere