Kransekage på træpillegrill – klassisk nytårsdessert med sprød kant

 

Kransekage på træpillegrill – klassisk dessert med et strejf af røg

Kransekage er en uundgåelig klassiker til nytårsaften – men den kan sagtens bages på træpillegrill og få et let strejf af røg, som giver en ekstra dybde i smagen.
Ved at bage på træpillegrillen opnår du en jævn varme og en naturlig karamellisering af overfladen, som giver en sprød kant og en blød, saftig midte.

Opskriften er enkel, hurtig at lave og passer perfekt både til festlige lejligheder og som sød afslutning på en grillmiddag.

Ingredienser (ca. 6 stk.)

Kransekagemasse

  • 400 g marcipan

  • 75 g pasteuriserede æggehvider (ca. 3 stk.)

  • 175 g flormelis

Glasur

  • 100 g flormelis

  • 20 g pasteuriserede æggehvider

Chokoladebund

  • 100 g mørk chokolade

Kransekagemassen

  1. Bland marcipan, flormelis og æggehvider grundigt i en røremaskine, eller ælt det sammen i hånden.
    Dejen skal være jævn og ensartet.

  2. Del massen i seks lige store stykker, og rul dem til kugler.

  3. Fugt hænderne let med koldt vand, og form dem til aflange, trekantede stænger.

  4. Læg dem på en bageplade med bagepapir.


Glasuren

  1. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en tyk, glat glasur.

  2. Hæld glasuren i en sprøjtepose klar til brug.


Tilberedning på træpillegrill

  1. Indstil og forvarm din træpillegrill til 185 °C med indirekte varme.
    Ønsker du et let røget præg, kan du bruge milde træpiller som æble, kirsebær eller ahorn.

  2. Placer bagepladen med kransekagestængerne midt i grillen.

  3. Bag i 10–12 minutter, til de er let gyldne og karamelliserede i kanterne.

  4. Tag dem af grillen, og lad dem afkøle på en rist.


Chokoladebunde

  1. Smelt den mørke chokolade i en skål på grillen eller over et vandbad.

  2. Hæld lidt chokolade ud på et stykke bagepapir.

  3. Tryk bunden af hver kransekage ned i chokoladen, og træk dem forsigtigt af, så de får et jævnt lag.

  4. Læg kagerne på siden, og lad chokoladen hærde ved stuetemperatur.


Dekoration og servering

Når kransekagerne er helt afkølet, sprøjtes glasuren i et klassisk zigzag-mønster.
Lad glasuren tørre, og skær derefter kagerne i mindre stykker.

Server kransekagerne som afslutning på nytårsmiddagen, til kaffe eller sammen med et glas champagne.
Den lette grillsmag giver et elegant twist på en dansk klassiker.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere