Verdens nemmeste farsbrød på træpillegrill – saftigt, mørt og fuld af smag

 

Verdens nemmeste farsbrød på træpillegrill – saftigt, røget og fyldt med smag

Et godt farsbrød skal være saftigt, mørt og fuld af smag – og her får du opskriften på en ægte hverdagsfavorit, der kræver minimal indsats og leverer maksimal smag.
Tilberedningen tager under 20 minutter, og resten klarer træpillegrillen helt selv.
Det er comfort food på grillens præmisser – med let røg, krydret smag og karamelliseret overflade.

Ingredienser (4 personer)

  • 1125 g hakket oksekød

  • 1 stort æg

  • 25 g pankorasp

  • 0,5 spsk. salt

  • 0,5 spsk. friskkværnet sort peber

  • 1 spsk. Din yndlings BBQ-rub

  • 70 g hakket rød peberfrugt

  • 125 ml fint hakket forårsløg

  • 125 ml BBQ sauce (til pensling)

Forberedelse

  1. Forvarm grillen:
    Indstil din træpillegrill til 105 °C og forvarm den i ca. 30 minutter med låget lukket.
    Brug gerne milde træpiller som æble, kirsebær eller hickory, alt efter hvor kraftig en røget smag du ønsker.

  2. Lav farsen:
    Bland hakket oksekød, æg, pankorasp, salt, peber, rub, rød peber og forårsløg i en stor skål.
    Rør det sammen til en fast, ensartet masse.

  3. Form farsbrødet:
    Form farsen til et aflangt brød og drys evt. lidt ekstra rub på overfladen for ekstra smag.


Grill

  1. Røgfasen:
    Læg farsbrødet direkte på grillristen.
    Sæt et stegetermometer i midten af farsbrødet, luk låget og grill ved 105 °C i ca. 2 timer og 15 minutter.
    Her får farsen en flot røgsmag og sætter sig.

  2. Stegefase:
    Skru grillen op til 190 °C, og fortsæt grillningen, indtil kernetemperaturen når 68 °C – det tager ca. 30 minutter.

  3. Glasering:
    Pensl farsbrødet med et jævnt lag BBQ sauce, luk låget, og grill i yderligere 15 minutter, så overfladen bliver karamelliseret og let klistret.


Anretning

Tag farsbrødet af grillen, og lad det hvile i 15 minutter, inden du skærer det ud.
Det sikrer, at saften fordeler sig i kødet, og du får et perfekt, saftigt resultat.

Server farsbrødet med grillede grøntsager, bagte kartofler eller en frisk kålsalat – simpelt, rustikt og vanvittigt godt.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere