Sådan laver du perfekte spareribs på træpillegrill (3-2-1 metoden)

 

Perfekte Spareribs – Nem Opskrift på Møre Grillben

Der findes næsten intet bedre end saftige, møre spareribs, der slipper benet let og får tænderne til at løbe i vand. Her får du den ultimative spareribs-opskrift til træpillegrill, som garanterer dig perfekte ribs hver eneste gang. Vi anbefaler særligt Danish BBQ Texas Style Rub og Classic BBQ Sauce, som løfter smagen til helt nye højder.

Ingredienser til 4 personer

  • 4 kamben

  • 1 dl dijonsennep

  • Danish BBQ Texas Style Rub (efter behov)

  • Classic BBQ Sauce fra Danish BBQ (efter behov)

  • Smør (valgfrit)

  • Æblejuice (valgfrit)

Forberedelse af spareribs

Start med at fjerne hinden på bagsiden af dine kamben. Dette er nemmest, hvis du starter i den smallere ende og bruger en kartoffelskræller til forsigtigt at løsne hinden. Når du har løsnet et hjørne, kan du få fat med fingrene og trække resten af hinden af.

Smør nu et tyndt lag dijonsennep på bagsiden af hvert kamben, og gnid det godt ind. Herefter drysser du rigeligt med Danish BBQ Texas Style Rub på, så hele bagsiden dækkes. Vend kambenene om, og gentag processen med dijonsennep og rub på forsiden.

Grill dine spareribs (3-2-1 metoden på træpillegrill)

3 timer på grillen: Indstil din træpillegrill til 107 °C med dine yndlings træpiller – vi anbefaler Hickory, Mesquite eller Competition Blend. Læg dine kamben direkte på risten, og lad dem grille ved lav varme i cirka 3 timer.

2 timer pakket ind: Efter de første 3 timer tager du kambenene af grillen og pakker hvert kamben individuelt ind i slagterpapir eller stanniol. Hvis dine kamben er lidt magre, kan du tilsætte lidt smør og æblejuice, inden du pakker dem ind. Læg dem tilbage på grillen, øg temperaturen til 128 °C og grill videre i cirka 2 timer.

1 sidste time med BBQ sauce: Når de 2 timer er gået, og kødet er begyndt at trække sig fra benene, tager du spareribsene ud af indpakningen. Pensl begge sider rigeligt med Classic BBQ Sauce fra Danish BBQ, som giver dine spareribs en fantastisk smag og flot glaseret overflade. Grill dem yderligere 1 time, til de er utroligt møre og helt uimodståelige.

Vi anbefaler 10-15 minutter hviletid før servering. 

Velbekomme!

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere