Beef Jerky på træpillegrill

 

Beef Jerky på træpillegrill.

Beef jerky er en klassisk snack, som stammer fra USA. Den består af oksekød, der marineres og tørres langsomt ved lav temperatur, så det bliver både smagfuldt og holdbart. I denne opskrift laves beef jerky på træpillegrill, hvor røgsmagen giver ekstra dybde til kødet. Vi anbefaler særligt træpiller med Hickory eller Mesquite – eller blandinger, der indeholder dem – da de giver en kraftigere, mere autentisk smag.

Ingredienser (ca. 4 personer)

  • 1,25 kg tykstegsfilet (du kan også bruge flapmeat, flank steak eller andre okseudskæringer)

  • 75 ml soyasauce

  • 75 ml Worcestershire sauce

  • 75 ml teriyaki sauce

  • 4,5 tsk mørk sirup

  • ½ spsk hvidløgspulver

  • ½ spsk løgpulver

  • ½ spsk sesamfrø

  • ½ spsk brun farin

  • ½ tsk cayennepeber

1. Forberedelse

  1. Skær kødet i tynde skiver på ca. 3 mm. Skær gerne på tværs af fibrene, så jerky’en bliver nemmere at tygge.

  2. Bland soyasauce, Worcestershire sauce, teriyaki, mørk sirup, hvidløgspulver, løgpulver, sesamfrø, brun farin og cayennepeber i en skål.

  3. Læg kødet i marinaden og sørg for, at alle skiver er dækket.

  4. Dæk skålen til og stil den på køl i mindst 4 timer – gerne natten over for mere intens smag.

2. Tilberedning på træpillegrill

  1. Forvarm træpillegrillen til ca. 80 °C. (eller så tæt på som muligt)

  2. Brug træpiller med Hickory eller Mesquite (eller blandinger, der indeholder dem) for en kraftigere og mere karakteristisk røgsmag.

  3. Læg kødstykkerne på grillristen i et enkelt lag, så der er luft imellem.

  4. Tør/røg kødet i 4–5 timer, indtil det er helt tørt, men stadig lidt bøjeligt.

3. Afkøling og opbevaring

  • Tag jerky’en af grillen og lad den køle helt af på en rist.

  • Opbevar i en lufttæt beholder. Kan holde sig 1–2 måneder.

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere