Mac & Cheese på træpillegrill – perfekt tilbehør til BBQ

 

Mac & Cheese på træpillegrill – pasta, ost og BBQ-lykke

Mac & Cheese er amerikanernes yndlings-comfort food – og jeg forstår dem godt! Cremet pasta, smeltet ost og en sprød topping. Perfekt alene, men helt genial som tilbehør til alt fra spareribs og pulled chicken til brisket eller en saftig burger.

Og ja – den bliver kun endnu bedre, når den får et lille strejf af røg og grillsmag fra træpillegrillen

Ingredienser (6 personer)

Pasta:

  • 250 g pasta (gerne makaroni eller små rør)

  • Salt

  • Vand til kogning

Sauce:

  • 50 g smør

  • 1 dl hvedemel

  • 7 dl mælk (letmælk)

  • 300 g ost (fx 150 g cheddar + 150 g mozzarella)

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk friskkværnet peber

  • Evt. løgpulver, hvidløgspulver eller sennepspulver

  • Evt. friskhakket persille

Topping:

  • 50 g rasp

  • 3 g smør

Fremgangsmåde

Pastaen

  1. Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Den må gerne være en smule al dente, da den får ekstra tid på grillen.

  2. Hæld vandet fra, og lad pastaen køle lidt af.


Ostesaucen

  1. Smelt smør i en gryde.

  2. Pisk melet i, så du får en jævn base.

  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker, til saucen er glat og uden klumper.

  4. Tag gryden af varmen, og tilsæt ost, så den smelter ind i saucen.

  5. Smag til med salt, peber og evt. lidt løg-, hvidløg- eller sennepspulver for ekstra dybde.


Samling

  1. Vend pasta og ostesauce sammen.

  2. Hæld blandingen i en støbejernspande eller et ildfast fad, der kan tåle træpillegrillen.

  3. Smelt smørret til toppingen og bland det med raspen. Drys blandingen over pastaen.

  4. Pynt evt. med frisk persille på toppen.


På træpillegrillen

  • Forvarm træpillegrillen til 170 °C. Vi anbefaler træpiller af æbletræ, men andre varianter kan også bruges.

  • Stil panden på grillristen, og giv retten ca. 25 minutter. Hold øje – ved lavere temperatur skal den have længere tid.

  • Overfladen skal være gylden og sprød, mens osten bobler nedenunder.


Servering

Server Mac & Cheese som cremet tilbehør til BBQ eller nyd den som hovedret med en frisk salat til. Den sprøde rasp på toppen giver det perfekte knas til den bløde ostesauce.

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere