Hel and på træpillegrill – nemt og lækkert

 

Saftig and på træpillegrill – sprødt skind og lækker sauce

At lave and på træpillegrill er både nemt og smart – du slipper for stegeosen i køkkenet, og samtidig får du et resultat, som er svært at slå: saftigt kød, sprødt skind og en dyb, fyldig sauce lavet på fonden fra grillen.

Her får du en opskrift, hvor anden får lov at hygge sig ved lav varme, før vi til sidst giver den en tur ved høj temperatur for at sikre det sprøde skind.

Ingredienser

Til anden:

  • 1 and (ca. 3,2 kg)

  • 2 æbler

  • 1 dl svesker

  • 1 dl groft salt

Til sauce:

  • 2 rødløg (skåret i både)

  • 2 gulerødder (i grove stykker)

  • 4 svesker

  • 4 kviste timian

  • 1 L vand

  • 1 dl appelsinsaft

  • 3 dl fløde

  • Salt & peber

  • Kulør

  • Jævner (majsstivelse eller mel)

Fremgangsmåde

Forberedelse af anden

  1. Fjern eventuel indmad fra anden, og klip det yderste af vingerne af.

  2. Gnid anden ind- og udvendigt med groft salt.

  3. Fyld den med æbler og svesker, og luk med kødsnor eller en stegenål.

I en bradepande lægger du rødløg, gulerødder, svesker, timian og de afklippede vingespidser. Hæld vandet i bradepanden – det bliver basen til en fantastisk sauce. Placer anden på en rist over bradepanden.

På træpillegrillen

  • Forvarm grillen til 110 °C.

  • Sæt bradepanden med anden ind på risten, og lad den grille i ca. 2,5–3 timer, indtil kernetemperaturen er ca. 60 °C.

  • Skru herefter grillen op til 245 °C.

  • Tag bradepanden med fond ud, og grill anden direkte på risten i yderligere 20–30 minutter, til kernetemperaturen ligger mellem 70–72 °C, og skindet er sprødt.

  • Lad anden hvile 15 minutter, så temperaturen stiger til minimum 75 °C.


Saucen

  1. Si fonden fra bradepanden op i en gryde.

  2. Tilsæt appelsinsaft og fløde, og kog op.

  3. Smag til med salt og peber, og justér med kulør og jævner, indtil saucen har den ønskede farve og konsistens.


Servering

Skær eller klip anden ud i passende stykker, og server med den cremede, fyldige andesauce. Perfekt som centerpiece på julebordet eller til en hyggelig weekendmiddag.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere