Roastbeef på træpillegrill med cremet kartoffelsalat

 

Roastbeef på træpillegrill – med røget bearnaise-kartoffelsalat

Roastbeef er måske ikke den udskæring, der normalt får allermest hype – men lavet rigtigt kan den være et rent festmåltid! Når du tilbereder den på en træpillegrill, får du den unikke, dybe smag fra træpillerne, som giver kødet ekstra karakter. Og med en cremet bearnaise-kartoffelsalat med røgsmag på siden har du en kombination, der er svær at slå.

Ingredienser (4 personer)

Roastbeef:

  • 1 roastbeef

  • Olie

  • Frisk timian

  • Salt

  • Peber

Bearnaise-kartoffelsalat:

  • 500 g let forkogte kartofler

  • 200 ml creme fraiche

  • 2 spsk mayonnaise

  • 1 spsk bearnaiseessens

  • 2 spsk hakket estragon

  • 2 spsk hakket purløg

1. Forbered grillen

  • Tænd træpillegrillen, og forvarm den til 110 °C.


2. Kartoffelsalat med røg

  • Når grillen rammer ca. 75 °C, lægger du de forkogte kartofler på risten. De får dermed en let røgsmag, mens grillen varmer op.

  • Tag kartoflerne af igen, når grillen når 110 °C – eller lad dem blive liggende lidt længere, hvis du vil have en kraftigere røgsmag.

  • Lad kartoflerne køle af, og skær dem i mindre stykker.

  • Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, bearnaiseessens og hakket estragon. Vend kartoflerne heri, og drys til sidst med frisk purløg.


3. Roastbeef

  • Smør roastbeefen med lidt olie, og stik kviste af frisk timian ind under nettet. Krydr med salt og peber.

  • Læg den på grillen ved 110 °C, og lad den tilberede langsomt, indtil kernetemperaturen er ca. 52–54 °C.

  • Tag stegen af og lad den hvile på et spækbræt i 10 minutter.

  • Skru imens grillen op til max temperatur, og grill roastbeefen kort på alle sider for at få en flot stegeskorpe.

  • Lad den hvile igen, fjern snorene, og skær den i tynde skiver.


4. Servering

Server den saftige roastbeef sammen med den røgede bearnaise-kartoffelsalat. Kombinationen af mørt kød, grillsmag og frisk, cremet tilbehør er et hit – både til hverdag og fest.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere