BBQ-glaseret skinke på træpillegrill – saftig og smagfuld klassiker

 

BBQ-glaseret skinke på træpillegrill – saftig, røget og uimodståelig

Der er noget helt særligt over en glaseret skinke – især når den får et strejf af røg og karamelliseret BBQ-glaze fra træpillegrillen. Den bliver mør, saftig og får en smag, der balancerer perfekt mellem salt, sødme og røg.

Den her opskrift er lige til at gå til: få ingredienser, minimal indsats og et resultat, der både passer til hverdag og fest. Server skinken med flødekartofler, coleslaw og majskolber – eller gå all in på sommerstemningen med melonsalat og friskbagt brød.

Og skulle der være rester til overs? Så smager de fantastisk i sandwiches, sliders eller på en kold salat dagen efter.

Ingredienser

  • 1 skinke (uden net)

  • Dit foretrukne rub

  • Din yndlings BBQ-sauce

Klargøring

  1. Start din træpillegrill og indstil den til 110 °C.

  2. Fjern nettet fra skinken, og skær et mønster af harlekintern i overfladen. Det hjælper rub og glaze med at trænge ind i kødet.

  3. Læg skinken på grillristen, og grill den i ca. 30 minutter uden rub, så overfladen tørrer let.


Rub og første stegning

  1. Efter 30 minutter drysser du generøst med rub på hele skinken – sørg for, at krydderierne kommer godt ned i rillerne.

  2. Skru temperaturen op til 150 °C, og grill i ca. 3 timer, eller indtil kernetemperaturen når 60 °C.


Glasering

  1. Når skinken har nået 60 °C, pensler du den grundigt med BBQ-sauce – få det godt ned i alle revnerne.

  2. Skru grillen op til 180 °C, og grill videre, indtil kernetemperaturen er 65 °C, og glazen er karamelliseret og blank.


Hvile og servering

  • Tag skinken af grillen, og lad den hvile i 5 minutter, inden du skærer i den.

  • Server straks – gerne med klassisk tilbehør som flødekartofler, grillede grøntsager eller coleslaw.


Tips fra grillen

  • Brug frugtagtige træpiller (f.eks. æble eller kirsebær) for en mild, rund røgsmag.

  • Vil du have en mere intens glaze? Pensl skinken flere gange under den sidste del af grilltiden.

  • Brug resterne i sandwiches, wraps eller salater – kødets sødme og røgsmag gør det genialt koldt dagen efter.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere