Bøfsandwich på gasgrill – dansk klassiker med brun sovs

 

Bøfsandwich på gasgrill – dansk klassiker med brun sovs og grillsmag

Amerikanerne har deres burgers – men her i Danmark har vi vores egen konge: bøfsandwichen!
Og hvis der er noget, der kan gøre den endnu bedre, så er det en brun sovs, der smager af grill og kærlighed – og masser af den.

Her viser vi, hvordan du laver hele retten på gasgrillen – inklusiv sovsen. Det giver både bøfferne og sovsen den ekstra dybe grillsmag, der løfter retten til noget helt særligt.

Og hvad du putter i din bøfsandwich, er helt op til dig – men vi sværger til rødbeder, syltede rødløg og sprøde ristede løg på toppen.

Ingredienser (4 personer)

Bøffer:

  • 800 g hakket oksekød

  • Salt & peber

  • 4 brioche burgerboller

Brun sovs:

  • 4 dl oksebouillon

  • 2 dl ketchup

  • 4 spsk balsamico (gerne glaze)

  • 3 dl fløde

  • 1 tsk kulør

  • 4 spsk saucejævner

  • Salt & peber

Tilbehør:

  • 4 spsk sennep

  • 10 skiver drueagurk

  • 40 g syltede rødløg

  • 2 dl ketchup

  • 12 skiver rødbeder

  • 100 g ristede løg

Forberedelse

  1. Form bøfferne, og krydr dem godt med salt og peber.

  2. Forvarm gasgrillen til 220 °C, med høj varme i den ene side og lav varme i den anden.


Sovsen

  1. Placer en støbejernspande på grillens lave varmezone.

  2. Hæld bouillon på panden, og lad det simre.

  3. Tilsæt ketchup, balsamico, fløde og kulør.

  4. Når det koger op igen, tilsætter du saucejævneren, indtil sovsen får den ønskede konsistens.

  5. Smag til med salt og peber.


Bøfferne

  1. Læg bøfferne på grillens varme side, og grill dem i 2 minutter.

  2. Drej dem en halv omgang, og giv dem 2 minutter mere.

  3. Vend dem, og gentag på den anden side.

  4. Læg derefter bøfferne op i sovsen, og lad dem simre i ca. 8 minutter (vend dem efter 4 min).


Brødene

Rist burgerbollerne kort på grillristen, så de får lidt farve og sprødhed.


Anretning

Sådan samler du din bøfsandwich:

  1. Smør sennep på bunden af bollen.

  2. Læg agurker, bøf, syltede rødløg, ketchup og rødbeder på.

  3. Top med den øverste bolle, hæld rigeligt med brun sovs over, og drys med ristede løg.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
15 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
16 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere