Bøfsandwich på gasgrill – dansk klassiker med brun sovs

 

Bøfsandwich på gasgrill – dansk klassiker med brun sovs og grillsmag

Amerikanerne har deres burgers – men her i Danmark har vi vores egen konge: bøfsandwichen!
Og hvis der er noget, der kan gøre den endnu bedre, så er det en brun sovs, der smager af grill og kærlighed – og masser af den.

Her viser vi, hvordan du laver hele retten på gasgrillen – inklusiv sovsen. Det giver både bøfferne og sovsen den ekstra dybe grillsmag, der løfter retten til noget helt særligt.

Og hvad du putter i din bøfsandwich, er helt op til dig – men vi sværger til rødbeder, syltede rødløg og sprøde ristede løg på toppen.

Ingredienser (4 personer)

Bøffer:

  • 800 g hakket oksekød

  • Salt & peber

  • 4 brioche burgerboller

Brun sovs:

  • 4 dl oksebouillon

  • 2 dl ketchup

  • 4 spsk balsamico (gerne glaze)

  • 3 dl fløde

  • 1 tsk kulør

  • 4 spsk saucejævner

  • Salt & peber

Tilbehør:

  • 4 spsk sennep

  • 10 skiver drueagurk

  • 40 g syltede rødløg

  • 2 dl ketchup

  • 12 skiver rødbeder

  • 100 g ristede løg

Forberedelse

  1. Form bøfferne, og krydr dem godt med salt og peber.

  2. Forvarm gasgrillen til 220 °C, med høj varme i den ene side og lav varme i den anden.


Sovsen

  1. Placer en støbejernspande på grillens lave varmezone.

  2. Hæld bouillon på panden, og lad det simre.

  3. Tilsæt ketchup, balsamico, fløde og kulør.

  4. Når det koger op igen, tilsætter du saucejævneren, indtil sovsen får den ønskede konsistens.

  5. Smag til med salt og peber.


Bøfferne

  1. Læg bøfferne på grillens varme side, og grill dem i 2 minutter.

  2. Drej dem en halv omgang, og giv dem 2 minutter mere.

  3. Vend dem, og gentag på den anden side.

  4. Læg derefter bøfferne op i sovsen, og lad dem simre i ca. 8 minutter (vend dem efter 4 min).


Brødene

Rist burgerbollerne kort på grillristen, så de får lidt farve og sprødhed.


Anretning

Sådan samler du din bøfsandwich:

  1. Smør sennep på bunden af bollen.

  2. Læg agurker, bøf, syltede rødløg, ketchup og rødbeder på.

  3. Top med den øverste bolle, hæld rigeligt med brun sovs over, og drys med ristede løg.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Ryobi EDGE – THE POWER TO DO MORE
Ryobi EDGE – THE POWER TO DO MORE
8 visninger

Ryobi EDGE er næste generation af ONE+ 18V og MAX POWER 36V batteriteknologi. Med tabless-celler og...

Læs mere
Julegaveinspiration til værktøjsnørden – udstyr til både hjem og have fra Homeshop.dk
Julegaveinspiration til værktøjsnørden – udstyr til både hjem og have fra Homeshop.dk
7 visninger

Find den perfekte julegave til værktøjsnørden! Hos Homeshop.dk har vi samlet alt det bedste udstyr – fra grensave og...

Læs mere
Sådan griller du den perfekte bøf – tips, tider og teknikker
Sådan griller du den perfekte bøf – tips, tider og teknikker
9 visninger

Lær at grille den perfekte bøf. Trin-for-trin guide til temperatur, stegetid og hviletid – direkte fra grillen.

Læs mere
Verdens nemmeste farsbrød på træpillegrill – saftigt, mørt og fuld af smag
Verdens nemmeste farsbrød på træpillegrill – saftigt, mørt og fuld af smag
7 visninger

Opskrift på farsbrød lavet på træpillegrill. Saftigt, røget og nemt – kræver kun 20 minutters forberedelse. Perfekt...

Læs mere
Kransekage på grill – klassisk nytårsdessert med sprød kant
Kransekage på grill – klassisk nytårsdessert med sprød kant
8 visninger

Opskrift på kransekage bagt på grill. Klassisk, sprød og sød dessert med chokoladebund og glasur – perfekt til nytår...

Læs mere