Dessert-calzone med Nutella – sprød, luftig og syndigt lækker

 

Dessert-calzone med Nutella – sprød, luftig og syndigt lækker

Sprøde udenpå, bløde indeni – de her små dessert-calzone med smeltet Nutella i midten er en uimodståelig afslutning på et godt måltid.
Når de bages i en pizzaovn ved høj varme, får de en let sprød skorpe, mens midten forbliver blød og cremet takket være den frosne Nutella.
Efter bagning pensles de med smør og drysses med flormelis – resultatet er en sød, luftig mundfuld med perfekt balance mellem knas og blødhed.

Perfekte som dessert, snack eller når du vil imponere gæsterne med noget enkelt og elegant fra pizzaovnen.

Ingredienser (ca. 14 stk.)

Dej

  • 5 g gær

  • 600 g koldt vand

  • 4 tsk. salt

  • 1 spsk. sukker

  • 800 g tipo 0 mel

  • 1 spsk. rapsolie

  • Durummel (til formning)

Fyld

  • 300 g Nutella (eller anden hasselnøddecreme, frossen i små portioner)

Topping

  • 100 g smeltet smør

  • Flormelis

Dejen

  1. Rør gær ud i vandet, og tilsæt sukker, salt og mel.

  2. Ælt dejen i 10–15 minutter, til den bliver smidig og elastisk. Den må gerne føles lidt klistret.

  3. Lad dejen hvile i 15 minutter, og spænd den derefter op ved at folde den ind under sig selv med en dejskraber.

  4. Kom dejen i en lufttæt beholder, og sæt den på køl i 24 timer.

  5. To timer før bagning tages dejen ud, deles i 14 portioner og formes til kugler. Læg dem i hævekasser med lidt durummel i bunden.


Forbered fyldet

  1. Fordel Nutellaen i 14 små portioner på bagepapir (ca. 7–8 cm lange).

  2. Frys Nutellaen, så den bliver fast – det sikrer, at midten forbliver flydende under bagning.


Bagning i pizzaovn

  1. Forvarm pizzaovnen i 30–45 minutter til 370–380 °C, eller så varmt din ovn tillader.

  2. Drys lidt durummel på bordet, og vend en portion dej deri. Tryk luften forsigtigt ud mod kanten – dejen skal være lille og rund.

  3. Læg en frossen Nutella-portion i midten, og luk calzonen tæt, så fyldet bliver inde.

  4. Fjern overskydende durummel, og bag 2 calzone ad gangen i ca. 2 minutter, til de er gyldne og sprøde hele vejen rundt.

  5. Gentag, indtil alle er bagt.


Efter bagning

  1. Pensl calzonerne med smeltet smør, mens de stadig er varme.

  2. Sigt et lag flormelis over, og server straks.


Tip fra kokken

  • Frys fyldet i god tid: Det giver den klassiske flydende midte.

  • Undgå for meget durummel: For meget mel på overfladen kan forhindre, at dejen lukker tæt.

  • Vil du fryse dem? Undlad smør og flormelis, til de skal serveres – så bevarer de sprødheden bedst.

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere