Pulled lam på træpillegrill – low & slow, som det skal gøres

 

Pulled lam på træpillegrill – mørt, saftigt og fuld af smag

En træpillegrill er som skabt til low & slow, og her får lammekøllen lov til at udvikle dybde, røg og smørmør struktur. Resultatet er pulled lam, der falder fra hinanden ved et let tryk og smager fantastisk i fladbrød, wraps eller som fyld i en mezebowl.

Ingredienser (6 personer)

Pulled lam

  • 1 lammekølle

  • 100 g smør

  • Din favorit-rub til lam

Fremgangsmåde

Klargøring

  1. Puds lammekøllen for de værste hinder og overskydende fedt.

  2. Krydr kødet gavmildt med rub på alle sider – det må gerne sidde i et jævnt lag.

  3. Læg gerne køllen på køl i et par timer, hvis du ønsker en mere intens krydring.


Første del af grillningen

  1. Indstil træpillegrillen til 100 °C og lad den varme helt op.

  2. Læg lammekøllen på risten. Placer evt. et fad under for at opsamle fedt.

  3. Grill i 2 timer for at give overfladen farve og røgsmag.


Indpakning og videre tilberedning

  1. Tag køllen af og læg den på et stort stykke slagterpapir eller stanniol.

  2. Fordel tre gode klatter smør ovenpå kødet.

  3. Pak køllen stramt ind og læg den tilbage på grillen ved 100 °C.

  4. Sæt et stegetermometer i den tykkeste del.

  5. Grill videre, til kernetemperaturen når lidt over 90 °C – typisk 8–10 timer i alt.

  6. Når kødet er færdigt, hviler det kort, før det trækkes fra hinanden med to gafler.


Servering

Server det varme, saftige pulled lam i fladbrød sammen med hummus, tzatziki, syltede agurker eller dine favorit-toppings.
Det er også fremragende i wraps, salater eller som fyld i en mellemøstlig inspireret sandwich.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
15 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
16 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere