Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs

 

Stegt flæsk på grill – sprødt, salt og helt uimodståeligt

Stegt flæsk er ikke uden grund en dansk nationalfavorit. Sprøde skiver af gris, lidt fedt, masser af smag og en enkel persillesovs gør retten både rustik og fuldstændig uimodståelig.
Her laves det hele på grillen: flæsket bliver jævnt sprødt, persillesovsen får en mild grillvarme, og kartofler kan tilberedes samtidigt, hvis du ønsker det.

Ingredienser (4 personer)

Stegt flæsk

  • 1 kg flæsk

  • Salt

Persillesovs

  • 500 ml hvid mælkesovs

  • 1 dusk frisk persille, hakket

Grillen

Indstil grillen til 200 °C og lad den varme op.


Klargøring

  • Salt flæsket grundigt på begge sider.


Tilberedning på grillen

  1. Læg flæsket på nederste grillrist med luft mellem skiverne og ca. 5 cm fri plads i siderne, så varmen kan cirkulere.

  2. Grill i 30 minutter, og vend derefter skiverne.

  3. Vigtig note: Flæsk afgiver meget fedt, så grillen skal være ren inden brug for at undgå fedtbrand.

Hvis du vil lave kartofler til, kan de sættes ind samtidig.


Persillesovs

  1. Hæld mælkesovsen i en lille støbejernspande.

  2. Sæt panden på den midterste eller øverste rist, afhængigt af grillens opbygning.


Afslutning

  • Grill flæsket yderligere 10 minutter, mens sovsen varmes igennem.

  • Tag både flæsk, sovs (og eventuelle kartofler) af grillen.

  • Vend hakket persille i sovsen lige før servering.


Servering

Sprødt, saltet flæsk + simpel persillesovs + kartofler = dansk klassiker i topform.
Server straks, mens flæsket er nygrillet og sovsen er lun og cremet.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
15 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere