Burnt Ends på træpillegrill – ægte low & slow BBQ

 

Burnt Ends på træpillegrill – den ægte low & slow BBQ-klassiker

Burnt Ends er en sand legende i BBQ-verdenen. De små, karamelliserede kødstykker stammer oprindeligt fra Kansas City, og de er elsket for deres intense smag af røg, krydderier, smør og BBQ-sauce.

Hemmeligheden bag de perfekte Burnt Ends? Low & slow. Når kødet får tid ved lav temperatur, bliver det mørt, saftigt og får den karakteristiske bark, der gør hver bid uimodståelig.

Ingredienser (6 personer)

  • 1 stor ribbensteg eller nakkefilet

  • 0,5 dl rub 

  • 100 g smør

  • 0,5 dl BBQ-sauce (vælg din yndlings)

Fremgangsmåde

Klargøring

  1. Tænd og indstil træpillegrillen til 110 °C.

  2. Bruger du ribbensteg, så skær sværen af – den skal ikke bruges.

  3. Skær kødet i chunks på ca. 5x5 cm. Der må gerne være fedt på, da det smelter og giver smag.

  4. Vend kødstykkerne grundigt i rub, så de er dækket på alle sider. Vær gavmild – krydderierne skal danne bark under tilberedningen.


Første stegning – med rub

  • Læg kødstykkerne direkte på grillristen eller i en grillbakke.

  • Grill ved 110 °C i ca. 4 timer, indtil kødet har fået en flot mørk bark og en kernetemperatur på omkring 75 °C.


Anden stegning – med smør og slagterpapir

  1. Tag kødet af grillen, og læg det på et stort stykke slagterpapir.

  2. Fordel klatter af smør ovenpå kødet.

  3. Pak kødet tæt ind i papiret, og læg pakken i en bradepande med åbningen opad, så det er nemt at tilsætte BBQ-sauce senere.

  4. Sæt pakken tilbage i grillen ved 110 °C, og giv det yderligere ca. 2 timer, indtil kernetemperaturen er omkring 90 °C.


Tredje stegning – med BBQ-sauce

  1. Åbn pakken forsigtigt, og hæld din BBQ-sauce over kødstykkerne. Vend godt rundt, så alle stykker er glaseret.

  2. Sæt bradepanden tilbage i grillen – uden låg/papir – og giv dem ca. 1 time ved 110 °C, så saucen karamelliserer og sætter sig som glasur.


Servering

Så er de klar: Små, mørbrune stykker kød med sprød bark, blød indeni og fuld af røg og BBQ-smag. Burnt Ends er perfekt som snack til øl, eller som luksuriøst tilbehør til din BBQ-menu.


Tips fra grillen

  • Nakkefilet giver ofte mere fedtmarmorering end ribbensteg – det betyder endnu mere saftige Burnt Ends.

  • Vil du have ekstra røg? Brug træpiller af hickory eller mesquite.

  • For ekstra sticky resultat: vend dem i lidt ekstra sauce lige inden servering.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere