Smashburger på grill – sprød, saftig og fyldt med smag

 

Smashburger på grill – sprød, saftig og dobbelt op på smag

Smashburgeren er blevet et must for enhver burgerelsker! 
Det, der gør den helt særlig, er den intense karamellisering på bøffen – den sprøde, gyldne stegeskorpe, der opstår, når kødet bliver presset hårdt mod den varme stegeplade.

I denne opskrift laver vi smashburgere på grillen med en stegeplade, så du får både høj varme og masser af plads til at trykke bøfferne flade.
Vi går all in med dobbeltdækker, smeltet cheddar, sprød bacon og bløde briocheboller – præcis som en rigtig burger skal være!

Ingredienser (4 personer)

  • 1200 g hakket oksekød (min. 15% fedt)

  • 4 brioche burgerboller

  • 1 dl olie

  • Salt og peber

  • 4 skiver bacon

  • 4 skiver cheddarost

  • 1 dl mayonnaise

  • 1 dl ketchup

  • 1 rødløg (i ringe)

  • 12 stk. syltede rødløg

Klargøring

  1. Form kødet til fire kugler á ca. 150 g. Vil du have større burgere, så gå efter 200–250 g pr. bøf.

  2. Forvarm grillen med stegeplade til 250 °C.


Stegning

  1. Hæld lidt olie på den varme stegeplade, og læg bøfkuglerne på.

  2. Pres dem flade med en bøfpresser eller en tung grillspatel – det er her, karamelliseringen sker.

  3. Vend bøfferne, pres igen, og krydr med salt og peber.

  4. Læg en skive cheddar på hver bøf, og luk grillens låg i ca. 30 sekunder, så osten smelter.

  5. Læg to bøffer oven på hinanden, så osten ligger imellem – det bliver din dobbeltdækker.

  6. Grill burgerbollerne kort på pladen med indersiden nedad, så de får en let ristet overflade.


Samling

  1. Smør både top og bund af bollen med mayonnaise.

  2. Læg et par ringe rødløg, de dobbelte bøffer med ost, lidt ketchup, sprødt bacon og syltede rødløg.

  3. Slut af med toppen af bollen – og voilà: Den ultimative smashburger! 


Tip fra grillen

  • Pres hurtigt! Jo hurtigere du flader bøffen ud efter, den rammer pladen, jo sprødere skorpe får du.

  • Vil du have ekstra smag? smør penslet på bøffen lige før servering.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
15 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere