Smashburger på grill – sprød, saftig og fyldt med smag

 

Smashburger på grill – sprød, saftig og dobbelt op på smag

Smashburgeren er blevet et must for enhver burgerelsker! 
Det, der gør den helt særlig, er den intense karamellisering på bøffen – den sprøde, gyldne stegeskorpe, der opstår, når kødet bliver presset hårdt mod den varme stegeplade.

I denne opskrift laver vi smashburgere på grillen med en stegeplade, så du får både høj varme og masser af plads til at trykke bøfferne flade.
Vi går all in med dobbeltdækker, smeltet cheddar, sprød bacon og bløde briocheboller – præcis som en rigtig burger skal være!

Ingredienser (4 personer)

  • 1200 g hakket oksekød (min. 15% fedt)

  • 4 brioche burgerboller

  • 1 dl olie

  • Salt og peber

  • 4 skiver bacon

  • 4 skiver cheddarost

  • 1 dl mayonnaise

  • 1 dl ketchup

  • 1 rødløg (i ringe)

  • 12 stk. syltede rødløg

Klargøring

  1. Form kødet til fire kugler á ca. 150 g. Vil du have større burgere, så gå efter 200–250 g pr. bøf.

  2. Forvarm grillen med stegeplade til 250 °C.


Stegning

  1. Hæld lidt olie på den varme stegeplade, og læg bøfkuglerne på.

  2. Pres dem flade med en bøfpresser eller en tung grillspatel – det er her, karamelliseringen sker.

  3. Vend bøfferne, pres igen, og krydr med salt og peber.

  4. Læg en skive cheddar på hver bøf, og luk grillens låg i ca. 30 sekunder, så osten smelter.

  5. Læg to bøffer oven på hinanden, så osten ligger imellem – det bliver din dobbeltdækker.

  6. Grill burgerbollerne kort på pladen med indersiden nedad, så de får en let ristet overflade.


Samling

  1. Smør både top og bund af bollen med mayonnaise.

  2. Læg et par ringe rødløg, de dobbelte bøffer med ost, lidt ketchup, sprødt bacon og syltede rødløg.

  3. Slut af med toppen af bollen – og voilà: Den ultimative smashburger! 


Tip fra grillen

  • Pres hurtigt! Jo hurtigere du flader bøffen ud efter, den rammer pladen, jo sprødere skorpe får du.

  • Vil du have ekstra smag? smør penslet på bøffen lige før servering.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Ryobi EDGE – THE POWER TO DO MORE
Ryobi EDGE – THE POWER TO DO MORE
8 visninger

Ryobi EDGE er næste generation af ONE+ 18V og MAX POWER 36V batteriteknologi. Med tabless-celler og...

Læs mere
Julegaveinspiration til værktøjsnørden – udstyr til både hjem og have fra Homeshop.dk
Julegaveinspiration til værktøjsnørden – udstyr til både hjem og have fra Homeshop.dk
7 visninger

Find den perfekte julegave til værktøjsnørden! Hos Homeshop.dk har vi samlet alt det bedste udstyr – fra grensave og...

Læs mere
Sådan griller du den perfekte bøf – tips, tider og teknikker
Sådan griller du den perfekte bøf – tips, tider og teknikker
9 visninger

Lær at grille den perfekte bøf. Trin-for-trin guide til temperatur, stegetid og hviletid – direkte fra grillen.

Læs mere
Verdens nemmeste farsbrød på træpillegrill – saftigt, mørt og fuld af smag
Verdens nemmeste farsbrød på træpillegrill – saftigt, mørt og fuld af smag
7 visninger

Opskrift på farsbrød lavet på træpillegrill. Saftigt, røget og nemt – kræver kun 20 minutters forberedelse. Perfekt...

Læs mere
Kransekage på grill – klassisk nytårsdessert med sprød kant
Kransekage på grill – klassisk nytårsdessert med sprød kant
8 visninger

Opskrift på kransekage bagt på grill. Klassisk, sprød og sød dessert med chokoladebund og glasur – perfekt til nytår...

Læs mere