Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag

 

Stegte ris & nudler på plancha – kraftig varme, masser af smag

Stegte ris og nudler er perfekte plancha-retter: hurtige, farverige og fulde af dyb smag. Begge retter bygges op af grøntsager, æg og en kraftig soyablanding, der karamelliserer flot på den varme stålplade.
Det hele afsluttes med saftigt kød, der får en hård, intens stegeskorpe fra infrarød brænder eller direkte høj varme – helt perfekt til udendørs madlavning.

Ingredienser (4 personer)

Sojamix

  • 3 spsk. Maggi eller almindelig sojasauce
  • 1 spsk. sort sojasauce

  • 1 spsk. brun farin


Stegte ris

  • 3 udbenede kyllingelår

  • 2,5 dl jasminris (kogt dagen før)

  • 1 peberfrugt

  • 1 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 1 bundt forårsløg

  • 125 g babymajs

  • 100 g ærter

  • 2 æg

  • Salt & peber

  • Olie


Stegte nudler

  • 400 g flanksteak

  • 300 g ægnudler

  • 1 løg

  • 1 peberfrugt

  • ½ spidskål

  • 1 bundt forårsløg

  • 4 fed hvidløg

  • 2 æg

  • Salt & peber

  • Olie

Stegte ris

  1. Kog ris dagen før med lidt mindre vand end normalt. Sæt på køl.

  2. Skær grønt i tern (undtagen ærter).

  3. Krydr kylling og grill den ved høj varme på infrarød brænder eller direkte på grill.

  4. Lad hvile og skær i skiver.

  5. Tænd planchaen på høj varme.

  6. Steg grøntsagerne i olie til de får farve.

  7. Steg æggene ved siden af og miks dem ind i grøntsagerne.

  8. Vend risene i og steg dem sprøde.

  9. Tilsæt sojamix og kylling.

  10. Vend ærterne i til sidst og server.


Stegte nudler

  1. Krydr flanksteak med olie, salt og peber.

  2. Grill den på infrarød brænder for maks. karamellisering. Lad hvile og skær i skiver.

  3. Forbered grøntsagerne i strimler.

  4. Tænd planchaen på høj varme.

  5. Lynsteg grøntsagerne i olie.

  6. Steg æggene ved siden af og miks dem ind i grøntsagerne.

  7. Vend sojamix og varme nudler i.

  8. Læg kødet ovenpå ved servering.


Tip

Retterne kan laves uden kød som tilbehør, og de smager fremragende kolde dagen efter.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere