Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling

 

Pizzabidder i støbejern med ost, tomat og jalapeño

Sprøde, luftige pizzabidder bagt i støbejern og serveret som en samlet ring af små butterdejsagtige brødknopper. I midten ligger en fyldig pizzadip med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En enkel og særdeles velsmagende snack, der fungerer perfekt som forret, dele-ret eller et uformelt indslag til en pizzamiddag.

Ingredienser (4 pizzaer)

  • 2 kugler pizzadej (Opskriften på dej findes længere nede) 

  • 100 g mozzarella

  • 20 g tomatsauce

  • 20 g bacon i små tern

  • 10 jalapeños

  • Hvidløgssmør

Klargøring

  1. Pensl en støbejernspande med smør eller olie.

  2. Del hver dejkugle i 12 mindre stykker og tril dem til små kugler.

  3. Placer dejkuglerne rundt langs kanten af støbejernspanden, så de danner en cirkel.

  4. Sæt en lille skål med bunden i vejret midt på panden, så der holdes plads fri til pizzadippen.

  5. Dæk panden til og lad dejen hæve i 2–3 timer.


Bagning i pizzaovn

  1. Forvarm pizzaovnen til ca. 450 °C eller så varmt som din ovn kan blive.

  2. Fjern skålen fra midten.

  3. Dæk midten med to tredjedele af mozzarellaen.

  4. Fordel tomatsaucen ovenpå, og afslut med resten af mozzarellaen.

  5. Top med jalapeños og bacon (eller øvrige toppings).

Bagning

  1. Sæt panden ind i pizzaovnen med en moderat flamme. Bag ca. 30 sekunder, til kanten nærmest flammen begynder at boble.

  2. Træk panden frem, drej den så håndtaget vender til venstre, og bag i 30 sekunder.

  3. Drej panden til højre og bag endnu 30 sekunder.

  4. Stil panden midt i ovnen, sluk eller reducer flammen, og bag yderligere 2 minutter, så bunden får farve.

  5. Tag panden ud og frigør kanten af dejcirklen med en spatel.

  6. Tænd ovnen igen og placer panden i åbningen. Bag til overfladen har den ønskede farve.

  7. Pensl straks med hvidløgssmør og lad brødet køle let, inden det serveres.

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere