Weekend-brunch: Klassisk English Breakfast på plancha

 

English Breakfeast på plancha.

Hey du! Forestil dig du slår weekend-følelsen an med duften af sprød bacon, bløde æg og gyldne röstier – alt sammen stegt på din fede plancha. Med denne opskrift bliver din gasgrill stjernen i brunch-universet, og jeg lover dig: det er både easy, lækkert og helt perfekte vibes til at gøre brunch-stunden uforglemmelig! Bare rolig – jeg har styr på det! 🍳🥓🥔

Ingredienser

  • Toastbrød (smørret)

  • Svampe (skåret i skiver)

  • Bacon (nok til at fylde planchaen)

  • Pølser

  • Olie til stegning

  • Kartofler (skrællede, revet groft)

  • Æg (tilrørt med kartoffelmos og til spejlæg i ringe)

  • Smørspray eller oliespray

  • Friske urter (timian eller persille/rosmarin)

  • Salt og peber

  • Bønner (varmes i støbejernsgryde på grillen)

Sådan gør du:

  1. Toasten først! Smør dine toastbrød og steg dem på middel varme på planchaen, indtil de er skønne og gyldne.

  2. Mens toastsene hygger sig, skærer du svampene i skiver.

  3. Når brødene er done, skrues alle brændere op på max – så planchaen er HOT HOT HOT!

  4. Steg svampe, bacon og pølser på én gang i lidt olie – svampene i én side, pølserne i den anden og bacon midt imellem. Tip: Hvis bacon fylder for meget, så steg lidt ad gangen. Drys svampene med flagesalt, peber og timian.

  5. Hold øje med stegefesten mens du river kartoflerne og presser væsken ud. Bland med æg, salt og peber.

  6. Når bacon, svampe og pølser er færdige, skraber du overskud af stegepladen – men lad det lækre baconfedt blive. Det giver ekstra smag!

  7. Tænd midter- og yderbrænderen på max igen, tilsæt lidt olie, og fordel röstidejen i 5-6 flade klatter. Steg dem gyldne på begge sider og vend undervejs.

  8. På modsat side tændes den sidste brænder på lav-middel varme. Sæt de fire brunch-ringe på, sprøjt med smørspray, og slå et æg ud i hver ring. Lad dem stege, til hviden er fast – skru evt. lidt ned og krydr med salt og peber.

  9. Til sidst: Varm bønnerne i en støbejernsgryde på grillens varmezone – så er hele brunch-setuppet klar til at blive serveret!

Tip: Röstiblandingen skal bruges med det samme – hvis ikke, bliver de brune. Og i stedet for timian kan du prøve persille, rosmarin eller estragon (men persille først til sidst, så den ikke bliver trist).

 
Tag: Grill
Udgivet i: Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
15 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
16 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere