Culottesteg på træpillegrill med røget bearnaise

 

Culottesteg på træpillegrill – saftigt kød med røget bearnaisesauce

En culottesteg er ren forkælelse – og på træpillegrillen bliver den noget helt særligt. Når du tilbereder den low & slow, får du en mør, saftig steg med dyb oksekødssmag og en let røget kant.

For at gøre oplevelsen komplet, topper vi det hele med en hjemmelavet røget bearnaisesauce – silkeblød, rig på smør og med den karakteristiske duft af estragon. Perfekt til en grillaften, hvor du gerne vil imponere uden stress.

Ingredienser (6 personer)

Culottesteg:

  • 1,2 kg culottesteg

  • 2 spsk Traeger Rub (eller din egen favoritkrydderiblanding)

Røget bearnaisesauce:

  • 200 g smør

  • 3 hættefulde bearnaiseessens

  • ½ skalotteløg, finthakket

  • 1 spsk friskhakket estragon

  • 1 tsk citronsaft

  • 4 æggeblommer

Forberedelse af culottestegen

  1. Afpuds stegen for de værste sener.

  2. Rids fedtkappen på kryds, først fra den ene side og derefter på den anden – pas på ikke at skære ned i kødet.

  3. Gnid et jævnt lag Traeger Rub på toppen af stegen.


Grillning

  1. Forvarm træpillegrillen til 110 °C.

  2. Læg stegen direkte på risten, og grill den, indtil kernetemperaturen når 50 °C – det tager typisk omkring 1 time.


Røget bearnaisesauce

  1. Ca. 25 minutter før stegen er færdig, sætter du en kasserolle med smør ind i grillen.

  2. Lad smørret smelte og tage røgsmag i ca. 25 minutter.

  3. Tag smørret ud, og klar det forsigtigt – hæld det klare smør fra og kassér vallen i bunden.

  4. I en ny, tykbundet gryde piskes æggeblommer og bearnaiseessens let sammen over lav varme.

  5. Tilsæt det klarede smør lidt ad gangen, mens du pisker konstant, indtil saucen bliver tyk og cremet.

  6. Tilsæt estragon og smag til med citronsaft.


Afslutning af culottestegen

  1. Tag både stegen og saucen af grillen, og skru grillen op til 230 °C.

  2. Når temperaturen er nået, lægges stegen tilbage på risten og grilles i yderligere 10–15 minutter for at give en flot overflade.

  3. Tag stegen af og lad den hvile i 10 minutter, inden du skærer den ud i tynde skiver på tværs af fibrene.


Servering

Server culottestegen med den lune, røgede bearnaisesauce – og gerne med grillede grøntsager, kartofler eller en frisk salat.
Det her er rendyrket luksus på grill – mør, saftig og fyldt med smag af både kød og røg.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
13 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
14 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
14 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
22 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere