Ostebrød med hvidløgssmør – sprød skorpe og cremet ost

 

Ostebrød med hvidløgssmør – sprøde, luftige og fulde af smag

Bløde, ostefyldte brød med gylden skorpe og duft af smør, hvidløg og frisk persille – det bliver næppe bedre som tilbehør.
Når brødene bages i pizzaovn ved høj varme, får de den perfekte balance mellem sprød overflade og luftig krumme, mens osten smelter til en cremet midte.
Penslet med hvidløgssmør efter bagning får de en uimodståelig glans og aroma, der gør dem til det ideelle supplement til grillmad, salater, pastaretter eller supper.

Ingredienser (ca. 10 stk.)

Dej

  • 5 g gær

  • 600 g koldt vand

  • 4 tsk. salt

  • 1 spsk. sukker

  • 800 g tipo 0 mel (Caputo Nuvola)

  • 1 spsk. rapsolie

  • Durummel (til formning)

Fyld

  • 200 g revet mozzarella

  • 100 g groftrevet cheddar

Hvidløgssmør

  • 100 g smør

  • 4 fed hvidløg (presset)

  • ½ bundt frisk persille (finthakket)

  • Salt

Dejen

  1. Rør gær ud i vandet, og tilsæt sukker, salt og mel.

  2. Ælt dejen grundigt i 10–15 minutter, til den bliver smidig og elastisk. Den må gerne virke lidt klistret.

  3. Lad dejen hvile i 15 minutter, og spænd den derefter op ved at skubbe den ind under sig selv med en dejskraber.

  4. Læg dejen i en lufttæt beholder, og sæt den på køl i 24 timer.

  5. Tre timer før brug tages dejen ud, deles i 10 stykker og formes til kugler. Læg dem i hævekasser med lidt durummel i bunden.


Bagning i pizzaovn

  1. Forvarm din pizzaovn i 30–45 minutter, til den når ca. 370 °C eller så høj temperatur som muligt.

  2. Drys lidt durummel på bordet, og vend en portion dej deri. Tryk luften forsigtigt ud mod kanten, og form et aflangt brød.

  3. Fordel en stribe ost i midten, og luk dejen tæt omkring fyldet, så osten bliver inde under bagning.

  4. Bag 2–3 brød ad gangen, og vend dem jævnligt, så de får ensartet farve hele vejen rundt.

  5. Når brødene er gyldne og luftige, tages de ud af ovnen og køler let af på rist.


Hvidløgssmør

  1. Smelt smør i en lille gryde.

  2. Tilsæt presset hvidløg og lidt salt. Tag gryden af varmen.

  3. Rør finthakket persille i, og pensl brødene mens de stadig er varme.


Servering

Server ostebrødene direkte fra ovnen med smeltet hvidløgssmør – eller afkøl dem og varm dem let igen før servering.
De er fantastiske som tilbehør, men kan også bruges som sandwichbrød eller snacks.

Tip: Brødene kan fryses både før og efter bagning.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
15 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere