Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost

 

Cowboy-toast på plancha – sprød, saftig og fuld af varme toner

En cowboy-toast er essensen af rustik grillmad: saftige hakkebøffer formet som toast, smeltende ost, karamelliserede løg og varme noter af chili og chipotle.
Når det hele tilberedes på en plancha, får du en jævnt stegt overflade, perfekte karamelliseringer og masser af grillsmag. Perfekt som snack, frokost eller en solid brunchservering.

Ingredienser (4 personer)

  • 1000 g hakket oksekød (min. 18 % fedt – form 2 store firkantede bøffer)

  • 4 store løg, i ringe

  • 100 g revet cheddar

  • 100 g revet chiliost

  • 3 dl chipotle-sennep

  • 1 dl sukker

  • 8 spsk. engelsk sauce

  • Salt

  • 100 g smør (til stegning)

  • 8 store toastbrød

1. Forvarmning

  1. Indstil plancha-grillen til 200 °C, og lad pladen blive gennemvarm.


2. Karamelliserede løg

  1. Smelt smørret på planchaen.

  2. Tilsæt løgringe, og steg dem gyldne.

  3. Tilsæt sukker og 1 spsk. engelsk sauce, og lad det karamellisere roligt.

  4. Tag løgene af og sæt dem til side.


3. Bøfferne

  1. Form kødet til store firkantede bøffer, tilpasset toastbrødenes størrelse.

  2. Krydr med salt, og hæld 1 spsk. engelsk sauce over hver bøf.

  3. Steg bøfferne på planchaen i 3–4 minutter pr. side.


4. Løg-smash og ost

  1. Læg to portioner karamelliserede løg direkte på planchaen.

  2. Vend hver bøf ovenpå en bunke løg, og pres hårdt ned med palet og tang, så løgene smelter ind i kødet.

  3. Fordel cheddar og chiliost ovenpå bøfferne, og lad osten smelte i ca. 2 minutter.


5. Brødene

  1. Læg toastbrødene på planchaen, og steg dem gyldne på begge sider.

  2. Smør chipotle-sennep på både top og bund, mens brødene stadig er lune.


6. Samling og servering

  1. Læg bøffen med de karamelliserede løg mellem to stykker toastbrød.

  2. Pres let, så brødet sætter sig om fyldet.

  3. Skær toasten på skrå og server straks – gerne med lidt ekstra sennep ved siden af.

Homeshop anbefaler disse produkter

 
Udgivet i: Grill, Opskrifter

Efterlad en kommentar

Blog navigation

Seneste artikler

Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
Sprøde pizzabidder i støbejern – ostefyldte og perfekte til deling
14 visninger

Luftige pizzabidder bagt i støbejern med mozzarella, tomatsauce, jalapeño og bacon. En flot og velsmagende servering...

Læs mere
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
Drumsticks på træpillegrill – saftige kyllingelår med BBQ
15 visninger

Nem opskrift på drumsticks på træpillegrill. Saftige kyllingelår med rub, BBQ-glaze og spicy mayo-dressing. Perfekt...

Læs mere
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
Stegt flæsk på træpillegrill – sprødhed og perfekt persillesovs
15 visninger

Nem opskrift på stegt flæsk på træpillegrill. Sprøde skiver, mild persillesovs og perfekt jævn varmefordeling. En...

Læs mere
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
Stegte ris og nudler på plancha – sprød varme og intens smag
15 visninger

Stegte ris og nudler lavet på plancha med grønt, æg, soyamix og saftigt kød fra infrarød brænder. Hurtigt, nemt og...

Læs mere
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
Cowboy-toast på plancha – sprød toast med saftig bøf, karamelliserede løg og smeltet ost
23 visninger

Sprød cowboy-toast tilberedt på plancha – fyldt med saftig hakkebøf, karamelliserede løg, cheddar, chiliost og...

Læs mere